Bun venit!

La ce m-am gandit pentru blogul acesta: sa va arat ce-mi place mie sa fac, sa va mai povestesc pe ce site-uri descopar chestii interesante legate de margelit, eventual sa facem schimb de impresii (poate aveti si voi cate ceva de impartasit), sa va prezint tutoriale cu pasii parcursi in construirea unui model si...mai vedem ce idei imi mai vin.

Nici un om nu poate deveni stapanul mestesugului sau...din prima zi :)

23 august 2011

Poveste


Dragii mei,

V-ar placea sa gasiti in librarii o carte cu povestile Claudiei Groza, sau sa o puteti comanda la ea pe site? O carte pe care sa o cititi copilului seara la culcare sau pe care sa o daruiti unui copil drag din viata voastra? O, ce frumos ar fi!!! Poveste dupa poveste, seara de seara...si stiti cum sunt copiii: mai vreau povestea cu personajul meu preferat! mai citeste-mi inca o data, te rog! nu vreau sa merg la bunici fara cartea mea preferata!....

Din pacate nu gasim resursele financiare necesare pentru a duce la bun sfarsit acest proiect. Claudia are stranse povestile insa nu stim cum sa procedam pentru a face rost de toata suma (este vorba despre 3300 ron, cum vi se pare?).

Daca stiti cum si unde am putea face demersuri pentru lansarea acestei carti, daca stiti pe cineva interesat sa investeasca intr-un vis de poveste, asteptam! Orice idee este binevenita. Poate cunoasteti pe cineva care cunoaste pe altcineva la o editura sau...

Ma gandesc in momentul asta la cati bani risipim de atatea si atatea ori pe chestii absolut nefolositoare. Eu o cunosc pe Claudia de foarte putin timp insa va marturisesc ca este un om absolut minunat si eu una as investi in ceea ce face ea, cu ochii inchisi.

Va las sa va mai ganditi, dar nu foarte mult!!! :)


Poveste

Am tot observat, de-a lungul timpului, un nou fel de atitudine - personaje care au impresia ca li se cuvine orice, care au pretentii ca sunt "cineva" fara sa isi mai aminteasca, de fapt ca "cineva" este o persoana din viata careia nu lipsesc "te rog" si "multumesc" in comunicarea cu cei din jur. Si, in plus, daca noi nu reusim sa fim exemple pentru copiii nostri atunci ce urmeaza sa se intample? M-am hotarat sa trag de maneca pe cei care au scos din vocabularul lor pe "te rog" si "multumesc"! Si o sa va rog si pe voi sa ii detectati si sa ii urecheati.

Ii multumesc foarte mult Claudiei pentru ajutor, fara ea aceasta poveste nu ar fi existat. Va recomand cu mare caldura sa ii vizitati blogul si sa o contactati pentru o poveste de poveste. Va va schimba viata intalnirea cu ea.
O va schimba in (foarte) bine!

*************************************

Povestea lui Te rog şi Mulţumesc
Fusese o zi caniculară. Iarba aproape se uscase de la soarele jucăuş. Norii se adunaseră la un moment dat pe cerul azuriu. Îngerii se rugau pentru un strop de ploaie, dar Dumnezeu a împrăştiat norii cu ajutorul vântului vesel.    
Treptat-treptat, amintirea aurie a soarelui apus se stinge în inimile norilor reci şi supăraţi. Tăcute, asemenea unor copii îndureraţi, păsările s-au oprit din cântat şi numai ţipătul plângător al potârnichiei mai destrăma solemna tăcere din preajma lacului, în care se cufundau ultimele pâlpâiri ale zilei.
Dinspre păienjenişul de arbori care tiveşte marginile parcului, umbre sure se strecoară fără zgomot ca să izgonească lumina, cu paşi nevăzuţi, pe deasupra ierbii de pe maluri si prin stuful ce suspină. Noaptea, pe tronul ei sumbru, îşi întinde aripile negre peste lumea care se întunecă şi din palatul ei, luminat de stelele palide, domneşte în tăcere.
Luna, care îndrăgeşte oraşul, se apleacă pentru a săruta copacii precum o soră, înlănţuindu-i cu braţele ei argintii. Arborii cântă (foşnesc) o melodie pe care au fredonat-o vreme de atâţia ani.
Cu toţii ştim că în lume există personaje cu numele: Tristeţe, Bucurie, Smerenie, Mândrie, Răbdare, Răutate, Fericire, Împlinire, Zâmbet, Te rog, Mulţumesc.
Ne aflăm într-un oraş cu oameni frumoşi, eleganţi, dar trişti şi permanent nemultumiţi. Dialogurile dintre ei sunt de genul:
- Dă-mi o pâine.
- Serveşte-te singur.
- E verde. Lasă-mă să traversez.
- Cedează-mi locul.
Văzând că nimeni nu le acordă interes, de parcă ar fi invizibili, cei     doi prieteni foarte buni, Te rog şi Mulţumesc au decis să evadaze din  oraşul în care haosul şi răutăţile şi lipsa bunului- simţ au dat buzna. 
           Mergând îngânduraţi şi trişti că oamenii au uitat de existenţa unor prieteni magici, care pot salva o situaţie la un moment dat, au ajuns într-un sat împrejmuit de munţi. Liniştea din acele locuri de basm i-a uimit. Râul curgea molcom printre stâncile îmbrăcate în codrii de argint.
- Bine aţi venit, dragii moşului. Ce vânt vă poartă prin aceste locuri?
- De bunăvoie am ales să pornim spre meleaguri cu linişte, armonie şi oameni care să îşi amintească de importanţa noastră.
Bătrânul pădurar este cel care i-a întâmpinat cu bucurie şi cu braţele deschise.
- Te rog, gustă acest lapte de capră şi dă-ţi cu părerea.
- E nemaipomenit de gustos, om bun.
- Mă bucur că îţi place, dragule. Mulţumesc, îţi sunt recunoscător că
m-ai ajutat să tai arborele ce căzuse în urma furtunii de ieri.
Privindu-se unul pe altul,  cei doi prieteni au întrebat simultan:
- Cum ne-aţi recunoscut?
- Ei, dragii moşului. Păi Te rog, înalt, cu părul de culoarea tăciunelui, cu pielea albă ca spuma laptelui, sprâncene frumos arcuite pe bolta frunţii late, care protejează doi ochi de un albastru-cenuşiu, intens, te îmbie să îi vorbeşti, să-i ceri ajutorul. Este luminos şi blând, ca o minune. Iar Mulţumesc, gingaş, cu un zâmbet atât de cald şi molipsitor, încât este imposibil ca cineva să-l privească şi să nu se binedispună.
*
Luna era legănată de sforile trase de doi paji care stăteau liniştiti în copaci, de o parte şi de alta a râului învolburat.
*
În tot acest timp, la oraş s-a format un grup de bătrâni care au pornit în căutarea personajelor magice Te rog şi Mulţumesc.
- Era aşa de bine când locuiau în oraş!, spuse trist un domn slab, adus puţin de spate.
- Erau minunaţi, veseli şi săreau grabnic în ajutorul oricui le pronunţa numele, adaugă o bătrână, cu voce melodioasă.
- Cine o fi de vină că cei doi prieteni de nedespărţit nu au fost prezentaţi şi tinerilor din zilele noastre? completă o doamnă durdulie.
- Dar câţi dintre cei care cunosc puterea miraculoasă a celor doi, le mai ştiu numele, ca să nu   spun chipurile?
Obosiţi, dezamăgiţi, dar hotărâţi să nu se întoarcă fără cele două personaje  în oraşul lor, grupul înainta spre satul aflat în apropiere.
-         Nu cred că s-au stabilit prea departe! afirmă doamna durdulie.
Din spirit de solidaritate, admiraţie şi respect pentru bunele intenţii, Bucuria, Zâmbetul şi Împlinirea, le-au calăuzit paşii spre casa pădurarului, unde dormeau liniştiţi şi fericiţi că au fost recunoscuţi, Te rog şi Mulţumesc.
Cioc! Cioc! Cioc!, se aude discret. Bătrânul deschide uşa din lemn masiv de stejar. Zâmbeşte bucuros la vederea grupului de bătrâni.
- Poftiţi, bine aţi venit!
- Mulţumim, însă am dori să ştim dacă am nimerit în locul potrivit, zise un domn.
- Căutăm doi prieteni de nedespărţit, fără de care oraşul nostru trăieşte în haos. Se numesc: Te rog şi Mulţumesc.
Pădurarul închise ochii  fericit.
-         Da, i-aţi găsit. Se odihnesc.
Te rog şi Mulţumesc, au acceptat să revină în oraş, recunoscând în bătrânii care au venit să-i caute, copiii care au fost prietenii lor din fragedă pruncie, de când au învăţat să vorbească.
*
„Caută în sufletul tău. Dăruieşte bunătatea care se ascunde acolo. Nici nu îţi imaginezi ce comoară adăposteşti. Nu există act mai nobil decât să spui Mulţumesc. Oricui: părinţi, soră, frate, prieteni, colegi, bunici, oameni simpli care îţi arată drumul corect. Aminteşte-ţi să realizezi binele din viaţa ta. Aminteşte-ţi de puterea magică a prietenului Te rog.”

8 comentarii:

  1. Felicitari! Frumoasa poveste, cred ca este bine sa avem grija de prietenii nostri magici si sa-i pastram prieteni si in familie. Cu ajutorul lor dobandim adevaratele comori ale vietii.
    Frumoase si bijuteriile; pe mine ma apuca ameteala, eu avand "doua maini stangi" nu pricep cum se ajunge la asa ceva.
    Spor la treaba!

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari Claudiei, evident are un har aparte...
    Si tie, prietena mea draga pentru biju-uri si migala. Bety

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumos. Felicitari. Ma bucur ca v-ati intalnit. :)
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  4. Stii bine ca nu ne-am fi intalnit daca tu nu ai fi mijlocit asta! Abia astept episodul 2 la clubul de lectura:) www.aneis.ro

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc pentru aprecieri. Ma simt utila si bucuroasa cand povesti zboara, calatoresc si aduc zambete si bucurii cat mai multor suflete.

    Toate cele bune tuturor.

    RăspundețiȘtergere
  6. Draga mea,

    Multumesc din suflet pentru sustinere. Nu mor daca nu-mi sunt publicate povestile. Asta e situatia. Am incercat.... :) daca vor trebui sa fie publicate se va gor gasi surse.

    Oricum iti multumesc enorm de mult. :)

    Ganduri alese.

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte frumoasa povestea. Din pacate sunt atatea persoane care i-au alungat pe Te rog si Multumesc. Felicitari autoarei si multumesc Fulviei pentru ca a mijlocit intalnirea mea cu aceasta poveste (si nu numai). :) Sigur i-o voi citii si fiicei mele.

    RăspundețiȘtergere
  8. Cand baiatul meu era mic, aveam postate pe usa frigiderului cuvintele magice: "te rog" , "multumesc", "sarut mana", "iarta-ma", "imi pare rau". Doar-doar i-or intra in cap. Ceva, ceva s-a prins. :)

    Niciodata nu vor fi destule povesti!Iar cand "multumesc" si "te rog" sunt in centru atentiei, povestea are o si mai mare valoare.

    Felicitari!
    Si oaspetelui talentat, dar si gazdei inimoase pentru demersul intreprins spre promovarea cartii.

    Succes!

    RăspundețiȘtergere