Bun venit!

La ce m-am gandit pentru blogul acesta: sa va arat ce-mi place mie sa fac, sa va mai povestesc pe ce site-uri descopar chestii interesante legate de margelit, eventual sa facem schimb de impresii (poate aveti si voi cate ceva de impartasit), sa va prezint tutoriale cu pasii parcursi in construirea unui model si...mai vedem ce idei imi mai vin.

Nici un om nu poate deveni stapanul mestesugului sau...din prima zi :)

10 septembrie 2011

Nascuta toamna

Imi place foarte mult toamna.

Sunt nascuta toamna. Rezonez cu vibratiile aerului de toamna.

Ce bogat e septembrie al meu! Ce truda de gospodine aduna, ce greu e pamantul - de fructe si legume si flori. Verde-toamna si nuante de aramiu.


Saptamana trecuta la Aneis am intrat intr-un joc inspirat de Eugen Simion (criticul, Eugen Simion) – ce imi place, ce nu-mi place. Ati incercat vreodata sa asterneti pe o bucata de hartie, impartita pe doua coloane: ce va place si ce nu va place? O sa fiti uimiti de rezultat, va recomand cu mare caldura experienta aceasta. Sentimentul minunat de auto-descoperire a propriilor bucurii ce ne fac placere si ne incanta existenta, sentimentul minunat al descoperirii la cei din jur a unor sentimente similare cu ale tale…ce joc de oameni mari! …ne-a placut o carte, ne-a placut sinceritatea, ne-a placut salata de vinete…amestec extraordinar de lucruri mici care ne fac placere sau dimpotriva. Pentru ca cele mai importante lucruri din viata nu sunt lucruri ci sunt sentimentul pe care ti-l da momentul “acela”. Mmmmm, ce fericire sa te delectezi cu o felie de paine calda, proaspat prajita si vinete excelent preparate! Cu ce poti compara asta? Cu nimic! Fericirea sta in noi, asadar…



…..si imaginea mea legata de toamna este un buchet imens de flori tomnatice cu tija cozilor taiata la jumatate, asezate in vase largi dar nu foarte inalte…flori de toamna…imi place sa imi cumpar buchete mari din aceste flori, de la precupetii care poposesc in piete, sa le aranjez dupa bunul meu plac in boluri incolore si sa le asez la intamplare in colturile casei. Sa le intalnesc neincetat! Cam asa:



M-au intrebat cei apropiati, anul acesta mai mult ca niciodata, ce imi doresc de ziua mea. Mi-am dat seama ca, spre deosebire de anii trecuti (deh, ale tineretii valuri!), cand aveam in minte destul de clar ce as vrea – ba un rimel de nu stiu care, ba o pereche de nu stiu ce…anul acesta imi doresc sa mi se intample numai ce-mi place…nu rostesc nume de obiecte…


Tree of life

Cand sunt copacii mai frumosi? Poate primavara cand sunt plini de flori si muguri si miros de tinerete. Sau poate toamna, copaci maturi si plini de rod, culoare si farmec, pregatiti sa infrunte iarna ce va veni. Ca in viata!?!

O idee pentru margelitori, si nu numai, pornind de la aceasta tema a copacilor. Imi place foarte mult (iar imi place:) un concept de bijuterie care se numeste “tree of life”.

Am gasit o varianta care se contruieste pe o baza de sarma cu adaos de margele. Iata filmuletul “facerii” mai jos, sper sa va bucurati de aceasta lectie si sa va inspire:



A doua varianta este un nod celtic pe care eu l-am confectionat din snur crosetat cu ajutorul ustensilei de la Teora despre care va povesteam intr-o postare anterioara. Se poate confectiona acest nod si din alt tip de snur, am gasit ceva la Casa Retro. Cred ca putem intercala, in cadrul colierelor confectionate din mai multe tipuri de materiale, si acest tip de nod, facut din snur sau panglica de la mercerie sau, de ce nu, dintr-o esarfa mai subtire si nu foarte lata.







Multumesc pentru gandurile bune si pentru vizita in micul meu bazar bijuteresc!

P.S. Amintiti-va, inainte de a-i judeca pe altii, sa faceti putina curatenie in primul rand in propria voastra casa a sufletului, mai scotociti dupa gunoiul ascuns intr-adins pe sub presuri,  resturi sub forma propriilor voastre frustrari, neputinte, temeri si neimpliniri. Inca o concluzie dupa intalnirea de la Aneis. :)

8 comentarii:

  1. [...] Si mi-e draga toamna fiindca imi aminteste de fetita fericita si bucalata ce strangea o capita de frunze uscate in mijlocul gradinitei si, impreuna cu ceilalti copii, sarea si se tavalea prin frunzis.
    Si, de eleva de mai tarziu ce se-ntorcea pe-nserat de la scoala, pe strada strajuita de castani, spulberand sub pasii sai gramezile de frunze ruginite…

    Toamna cu singuratatile ei cautate...
    Toamna cu orele ei din ce in ce mai pretioase...
    Momentele ei de reflexie asupra vietii...
    Visarea plutitoare a frunzelor si valsul lor pe aleile parcului…

    Ador toamna!
    La ce sa te-astepti din partea unei… alte nascute toamna?

    RăspundețiȘtergere
  2. m-ai lasat fara cuvinte,zau!:) bine te-am gasit in toamna noastra...

    RăspundețiȘtergere
  3. Bunica mea avea un peretar identic cu layoutul blogului tau. Zilnic, in interavlul dedicat somnului pentru copii stateam cu ochii pironiti pe pereti si incercam sa "imperechez" peticelele multicolore - dintre jocurile inventate de mine, cea care trebuia sa doarma la ceas de amiaza. Ai observat ca modelul ales de tine ale toate culorile toamnei? Culorile pamantului cald? Si frunze, si flori, si pasari, si soare, si muzica, si lacrimi de ploaie... Totul-i o ...toamna parguita si catifelata!
    Ca peticelele bunicii...:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Personal nu imi place toamna, pentru ca stiu ce urmeaza dupa ea si...as prefera sa hibernez in casa mea calda, cu de toate si cei dragi. Insa, desigur, nu se poate. Totusi, de cand fetita mea a inceput sa se exprime suficient de clar, fiecare iesire pe care o facem impreuna (chiar si una de banale cumparaturi) se transforma in discutii aprinse si intense despre "inmaronitul frunzelor", despre "paturicile castanelor", despre stelele nerabdatoare care se gasesc si ele sa apara pe cer tocmai cand maimutica mea s-ar mai catara putin pe cel mai inalt tobogan din locul de joaca devenit pustiu...M-am molipsit.
    La multi ani, fete ale toamnei! Beti
    PS: Nostalgia primelor zile de scoala se trezeste in fiecare toamna in sufletul meu, dar acum e mai intensa ca oricand.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eh, fete ale toamnei! Ce frumos suna...parca ma si vad cu o coronita din flori de toamna si frunze aramii ca in imaginile din cartile Abecedarului de demult...Bine ati venit in clubul fetelor toamnei! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. M-ai surprins din nou...placut!
    Bafta in continuare si multa inspiratie !

    RăspundețiȘtergere
  7. Te rog sa donezi! Sper sa doneze fiecare dintre cei care intra pe blog...

    RăspundețiȘtergere